av_gj_vollebregt_02_2_20190314_093122

Renoveren aan de Reeuwijkse Plassen

Te midden van het Groene Hart en gelegen aan de Reeuwijkse Plassen staat sinds maart 2018 de volledige verbouwde en gerenoveerde luxueuze villa van Ron en Anita Vollebregt. Het stel kocht in 2016 de verouderde woning en bijbehorende grond en nadat architect Studio Ron van Leent de bouwtekeningen had afgerond, werd Goudriaan Jongerius ingeschakeld om de bouwwerkzaamheden te starten.

GJ-Vollenbregt-nieuw
GJ-Vollenbregt-oud
Als je van structuur en duidelijke afspraken houdt, dan moet je gaan voor Goudriaan Jongerius

Anita Vollebregt

Foto's

av_gj_vollebregt_01_1_20190314_093120
av_gj_vollebregt_07_3_20190314_093154
av_gj_vollebregt_11_3_20190314_093214
av_gj_vollebregt_09_1_20190314_093210
av_gj_vollebregt_10_2_20190314_093212
av_gj_vollebregt_18_1_20190314_093243

Interview

Ron en Anita maakten vanuit Zwijndrecht de overstap naar Reeuwijk en waren zodoende nog niet bekend met het werk van de Waarderse bouwer en aannemer. ‘Maar onze vrienden waren laaiend enthousiast over Goudriaan Jongerius’, vertelt Anita aan de eettafel in de keuken van haar nieuwe huis. ‘In eerste instantie gaf Goudriaan Jongerius aan eigenlijk geen tijd te hebben voor deze klus, maar toen hebben we nog een poging gewaagd via onze vrienden waarop ze besloten een begroting te maken voor ons.’

Ook de aankoopmakelaar en de architect gaven het advies om voor Goudriaan Jongerius te kiezen. ‘De architect had ons al een beetje leren kennen en schatte ons in als mensen die van structuur en duidelijke afspraken houden. Hij gaf aan dat we in dat geval moesten gaan voor Goudriaan Jongerius,’ licht Anita toe. Van die keuze kreeg het stel geen spijt. Toen de bouw in augustus 2017 officieel van start ging was de planning dat alles in februari van het volgende jaar klaar zou zijn. Dat het uiteindelijk drie weken later dan gepland werd opgeleverd was niet te wijten aan Goudriaan Jongerius. Bovendien verliep alles in goed overleg.

Aan die vertraging hadden wij namelijk zelf ook wat schuld’, valt Ron bij. ‘Tijdens het bouwproces besloten wij om toch een warmtepomp te nemen in plaats van een traditionele cv-installatie. Daardoor moest er een onderaannemer worden ingeschakeld om een gat te boren en de warmtepomp aan te sluiten op de bron.’ In de tussentijd was de temperatuur in Nederland tot onder het vriespunt gedaald, waardoor het boren moest worden uitgesteld. Toen er uiteindelijk wel geboord kon worden bleek dat de onderaannemer het project weer onderaan de wachtlijst had geplaatst en toen greep Goudriaan Jongerius in. ‘Kees Sterk, de werkvoorbereider, zette zijn tanden erin en heeft ervoor gezorgd dat de warmtepomp zo snel mogelijk werd aangesloten’, vervolgt Anita. ‘Op zulke momenten schakelt Goudriaan Jongerius razendsnel en dat is erg fijn.’

Het snelle schakelen bleek geen incident te zijn. Gedurende het hele project verliep de communicatie soepel. Anita: ‘Met de voorman, de architect en de werkvoorbereider hadden wij elke week een bouwvergadering. Dan werden alle punten van de week ervoor besproken en werd er ook vooruitgekeken naar de komende weken.’ Eén van de punten waarover gesproken moest worden was het verhogen van de vloer, legt Ron uit. ‘Vanwege de te kleine kruipruimte kon de vloer niet goed geïsoleerd worden en werd er besloten om de vloer 10 centimeter te verhogen. Dat is een kleine aanpassing met grote gevolgen. Maar Goudriaan Jongerius kwam direct met nieuwe ideeën en oplossingen. Alles werd duidelijk met ons overlegd.’

‘We hadden sowieso veel contact’, vult Anita aan. ‘Via Whatsapp, door te bellen en we zijn ook regelmatig langsgekomen om te kijken. Iedere keer kregen we geduldig een rondleiding en werden we op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen. Het contact was heel soepel. Het voelde alsof er geen afstand was, maar dat we met elkaar iets moois aan het maken waren.’