GJ_projecten_2020160_201

NieuwbouwUitbreiding voor specialist snijheesterteelt in Boskoop

In Boskoop staan de kassen van Kolster BV, internationaal specialist in snijheesterteelt, snijheesteruitlevering en snijheesterveredeling. De snijheesterzaken lopen goed en daarom had het familiebedrijf behoefte aan extra ruimte. Goudriaan Jongerius verzorgde de nieuwbouw en de verbouwing van het bestaande pand.

Projectinformatie

Plaats: Boskoop
Ontwerp: Tekenburo Polyline

Voor ons was het belangrijk dat ons bedrijf gewoon door kon draaien. Dat is lastig zonder kantoor, maar samen met Goudriaan Jongerius wisten we daar een oplossing voor te vinden.

Robert-Jan Kolster

Foto's

GJ_projecten_2020160_20
GJ_projecten_2020161_20
GJ_projecten_2020165_20
GJ_projecten_2020166_20
GJ_projecten_2020167_20
GJ_projecten_2020169_20
GJ_projecten_2020171_20
GJ_projecten_2020172_20
GJ_projecten_2020173_20
GJ_projecten_2020174_20
GJ_projecten_2020175_20
GJ_projecten_2020177_20

Meer werkruimte voor snijheesterspecialist

Halverwege de kwekerij van Kolster ligt een brug waarmee de ene kant van de kwekerij wordt verbonden met de andere kant. Die brug was de allereerste opdracht die Goudriaan, toen nog zonder Jongerius, uitvoerde voor de familie Kolster. Sindsdien wisten de twee Zuid-Hollandse bedrijven elkaar vaker te vinden, met de nieuwbouw en verbouwing van het bestaande kantoorpand als meest recente samenwerking.

Aanvankelijk was er twijfel over de noodzaak van het bouwproject. Met een nieuw kantoor verkoop je niet automatisch meer planten. Toch was het duidelijk dat het oude kantoor niet meer voldeed. Het personeelsbestand was niet alleen gegroeid, maar ook diverser geworden waardoor de behoeftes waren veranderd. Zo moesten er onder andere meer spreekkamers komen en, niet onbelangrijk, betere toiletvoorzieningen.

Na een brainstormsessie werden de knopen doorgehakt: het oudste deel van het pand zou gesloopt worden en daarvoor in de plaats moest een volledig nieuw pand komen, terwijl het oude kantoor toe was aan renovatie. Zo geschiedde. De schetsen werden getekend en in overleg met Goudriaan Jongerius werden alle wensen op een rijtje gezet en de mogelijkheden in kaart gebracht. In de winter van 2018 begon het sloopwerk en in de zomer van 2019 werd het nieuwe kantoor opgeleverd.

Van het deel dat niet gesloopt is staan alleen de buitenmuren nog, waaraan wel nieuwe kozijnen zijn toegevoegd in de stijl van de nieuwbouw. In het nieuwe tussengebouw zijn twee grote spreekkamers gebouwd op de begane vloer en een grote vergaderzaal en extra kantoorruimte op de eerste verdieping. Dit nieuwe gedeelte vormt nu een geheel met het grondig verbouwde kantoor aan de ene kant en de bedrijfsloods aan de andere kant. Aan de buitenkant is bovendien een mooie gevelpartij met veel glas geplaatst.

Een van de belangrijkste redenen voor Kolster om wederom in zee te gaan met Goudriaan Jongerius is de rust die het Waardse bouwbedrijf met zich meebrengt. Als internationale kweker en handelaar is het noodzakelijk dat de dagelijkse bedrijfsvoering zo min mogelijk last heeft van de verbouwing en dan ben je bij de ervaren vakmensen van Goudriaan Jongerius aan het juiste adres. In overleg werd besloten om een tijdelijke werkruimte te creƫren in de kantine en op de zolder van de bedrijfsloods, zodat Kolster zich met een gerust hart richten op de eigen bedrijfsvoering, terwijl het bouwproject op de achtergrond als een geoliede machine doordraaide.

Met een nieuw kantoorpand verkoop je dan weliswaar niet direct meer planten, maar dat doe je wel indirect met tevreden werknemers op een lichte, moderne werkplek. En ook met professionele ontvangstruimtes en spreekkamers voor de nationale en internationale gasten. Zo beschouwd heeft Kolster BV een goede stap gezet waarmee de professionele groei van het familiebedrijf mooi tot uiting komt in het bedrijfspand.