AV_GJ_referentieprojecten-2019_Broersma_13

VerbouwVerbouwen op zakelijk en privégebied

Langs de Oude Rijn in Bodegraven wonen Klaus en Jeannette Broersma. Het oude en tamelijk scheve huis waar ze twee jaar geleden met de kinderen introkken - volgens de lokale bewoners 'het mooiste huis van Bodegraven' - was toe aan onderhoud en verbouwing. Een klus die op het lijf geschreven was van Goudriaan Jongerius.

Projectinformatie

Plaats: Bodegraven
Ontwerp: Eigen ontwerp

Het is belangrijk dat je tijdens een verbouwing kunt vertrouwen op een transparant, betrouwbaar en eerlijk bedrijf.

Klaus Broersma

Foto's

AV_GJ_referentieprojecten-2019_Broersma_10
AV_GJ_referentieprojecten-2019_Broersma_07kopie
AV_GJ_referentieprojecten-2019_Broersma_06
AV_GJ_referentieprojecten-2019_Broersma_02
AV_GJ_referentieprojecten-2019_Broersma_03
AV_GJ_referentieprojecten-2019_Broersma_14kopie
AV_GJ_referentieprojecten-2019_Broersma_15
AV_GJ_referentieprojecten-2019_Broersma_16
AV_GJ_referentieprojecten-2019_Broersma_11
AV_GJ_referentieprojecten-2019_Broersma_13

Jeannette en Klaus aan het woord

Terwijl Jeannette met haar dochter een eitje eet aan de keukentafel, vertelt ze rustig dat ze het inmiddels erg fijn hebben in hun nieuwe huis. Ze wonen er nu een kleine twee jaar en genieten iedere dag van het huis en de locatie aan het water. De verbouwing nam twee maanden in beslag en in die periode zijn de zolder, keuken en plafonds onder handen genomen. Naast deze grote aandachtspunten werden er een hoop kleine veranderingen aangebracht. Veelal op advies van de medewerkers van Goudriaan Jongerius.

Toen ze het huis kochten was het ‘aan alle kanten scheef’, aldus Jeannette. Er was dan ook behoorlijk wat vakkundig werk nodig om het recht te trekken, of optisch recht te maken. ’Bij zo’n verbouwing kan je niet afgaan op de tekeningen', vervolgt Jeannette. 'Op basis van gevoel en het optische aanzicht moeten er bepaalde keuzes worden gemaakt. Een goed voorbeeld hiervan is de plaatsing van de dakkapellen. Ik heb lang zitten meten en tekenen om de plek van de dakkapellen te bepalen. Toen bleek dat deze niet evenredig geplaatst konden worden, werd er besloten de dakkapellen op het aanzicht te plaatsen.' Vanaf de andere kant van de Oude Rijn gaf Jeannette telefonisch aanwijzigingen. ‘Ik gaf instructies: een beetje naar links, een beetje naar rechts. Dit heeft uiteindelijk tot een mooi resultaat geleid.'

De goede ervaringen met Goudriaan Jongerius tijdens de verbouwing van het woonhuis zorgden voor een tweede klus, ditmaal op zakelijk gebied. Klaus: 'Ik wilde de washal van mijn bedrijf, Truckwash Rotterdam, uitbreiden. Dat was geen specialistenwerk zoals ons huis, maar gewoon een rechttoe-rechtaan bedrijfspand. Dus ik vroeg aan Goudriaan Jongerius of ze zin hadden om in de Botlek in Rotterdam ook voor mij aan de slag te gaan. Ze zeiden meteen: daar hebben wij ook de mensen voor.' De uitbreiding van de Truckwash Rotterdam is inmiddels afgerond waardoor Klaus nu de trotse eigenaar is van de grootste truckwash van Nederland.

Naast de eindresultaten van beide klussen is de familie Broersma ook erg te spreken over het bouwproces. Er werd voorafgaand aan de verbouwing een eerlijk beeld geschetst en overal werd helder over gecommuniceerd. ‘'Ze zeiden tegen ons dat er in iedere verbouwing iets mis ging, maar dat het belangrijk is hoe je daarmee om gaat’, vertelt Klaus. 'Door korte lijntjes te houden met Arjan, de onderaannemer en de vakmannen kon er altijd snel geschakeld worden.' Jeanette beaamt de woorden van haar man: ’Het liep allemaal echt als een trein.'

De familie is dan ook zeer tevreden over de keuze die ze hebben gemaakt voor Goudriaan Jongerius. ’We verbouwen niet elk jaar en hebben er dan ook niet heel veel verstand van. Het is belangrijk dat je dan kunt vertrouwen op een transparant, betrouwbaar en eerlijk bedrijf. Wanneer iets tijdens de verbouwing duurder uitviel dan begroot, kon het altijd goed worden onderbouwd. De keuze bleef aan ons of we het wel of niet gingen doen. De prettige samenwerking, eerlijke communicatie en de kwaliteit van de vakmannen maakt het verschil voor Goudriaan Jongerius’, aldus Klaus Broersma.